Workshops voor vrijwilligers van verenigingen in de gemeente Het Hogeland

Bijna één op de drie Groningers doet iets met kunst en cultuur. De provincie staat daarmee in de top drie van cultuurparticipatie in Nederland. De vele verenigingen - fanfare, toneelvereniging, schilderclub, dansgroep, enzovoort en de locaties waar opgetreden kan worden, zorgen voor een bruisend cultureel Groningen.

 

Komende maanden organiseert Cultuurplatform Het Hogeland in samenwerking met het KultuurLoket en CMO STAMM verschillende workshops voor verenigingen in diverse bibliotheken van Het Hogeland. Hieronder geven we meer informatie per workshop.

Workshop Fondsenwerving

8 november van 19:30-22:00 uur bij Bibliotheek Winsum

Een goed idee, een mooi plan! Een groot concert, een locatietheatervoorstelling of een festival: hoe krijg je de financiering rond zodat jouw plan werkelijkheid kan worden?

 

In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

welke financieringsmogelijkheden zijn er

het projectplan

de begroting en het dekkingsplan

hoe benader je fondsen

de financiële afhandeling

De workshop wordt gegeven door één van de adviseurs van het KultuurLoket.

 

Meedoen?

Dat kan! De workshop vindt plaats op 8 november van 19.30-22.00 uur. Deelname is gratis.

Meld je aan voor maandag 7 november via deze link.

 

 

Training Leden Werven

Woensdag 16 november en 30 november 20.00 tot 21.30 uur bij Bibliotheek Bedum

 

De manier waarop we onze vrije tijd besteden verandert. We maken andere keuzes, ook in kunst- en cultuurbeoefening. Steeds meer verenigingen zien dan ook ledenaantallen teruglopen. Uit onderzoek blijkt dat het aandeel Nederlanders dat kunstzinnig of creatief bezig is in de vrije tijd wel gelijkt blijft maar de manier waarop zij deze hobby’s beoefenen verandert. En dat vraagt van aanbieders dat zij daarop inspelen. Het LKCA ontwikkelde de training om slim deelnemers te werven. In de provincie Groningen verzorgt het KultuurLoket deze training.

 

Over de training

Deze training helpt je de veranderingen voor jouw vereniging, organisatie of eigen praktijk in kaart te brengen. De training geeft een verfrissende kijk op het werven van deelnemers, dit kunnen zowel leden als cursisten zijn. Voordat we kijken naar succesvolle promotie, starten we vanuit de vraag hoe je aanbod aan kan sluiten op de wensen van je deelnemers. Na de training kan je je aanbod nog beter laten aansluiten bij de wensen van jouw doelgroep, of is het zelfs gelukt om aanbod voor een hele nieuwe doelgroep op te starten.

 

De training bestaat uit twee avonden, waarbinnen je informatie krijgt en gezamenlijk opdrachten doet. Tussen de trainingsavonden door krijg je een huiswerkopdracht mee. Op de laatste avond pitch je als vereniging of organisatie je mogelijke nieuwe plannen. Bij de training hoort een praktijkboekje: een handige boekje waarin je alle stof rustig terug kunt lezen en waarin je de thuisopdrachten kunt maken.

 

Meedoen?

Per organisatie kunnen er 3-4 personen aan de training deelnemen. Het is erg fijn als dit niet alleen bestuursleden zijn, neem ook een paar enthousiaste leden mee!

Aanmelden kan t/m vrijdag 11 november.

 

 

Inspiratiesessie

Vinden en binden vrijwilligers

Maandag 12 december 19:30-21:00 uur bij Bibliotheek Winsum

 

Vrijwilligers zijn vaak de drijvende kracht achter de sportvereniging, de bewonersorganisatie, het koffie-uurtje in het dorpshuis, etc. Het vinden van nieuwe vrijwilligers is een opgave, helemaal na de coronapandemie. Vanuit CMO STAMM en de Ideeënbank Groningen nodigen we je graag uit voor de inspiratiesessie Vinden en binden vrijwilligers. We delen kennis en ervaring over wie de hedendaagse vrijwilliger is en hoe deze vrijwilliger te vinden én te behouden.

 

Meedoen?

Dat kan. De inspiratiesessie vindt plaats op maandag 12 december en wordt gegeven door twee adviseurs van CMO STAMM.

Meld je aan via deze link.

 

We hopen je op één of meerdere avonden te treffen!

 

Met vriendelijke groet,

Het kernteam van het Cultuurplatform Het Hogeland:

Hilde Strijker, Annemieke Galema, Henk Hokse, Birte Buwalda, Anja Reenders, Ingrid Koetzier en Peter Tol.

 

 

 

Agenda